Advanced niveau

Home / Advanced niveau

Advanced niveau

Advanced Niveau in een notedop

Waarom Advanced?

Het Foundation qualitificatie niveau is gericht op professionelen die een geavanceerd punt in het carriëre bereikt hebben, zoals testers, test analisten, test ingenieurs, test consultants, test managers, gebruikersacceptatie testers en andere IT professionelen.

Het Foundation qualificatie niveau is ook geschikt voor iedereen die een beter begrip van software testing wil hebben, zoals project managers, kwaliteitsmanagers, software ontwikkel managers, business analisten en anderen.

Om het Advanced niveau certificaat te kunnen verkrijgen, moeten kandidaten het Foundation certificaat hebben en voldoende praktische ervaring kunnen voorleggen. Deze eisen worden door het examen board gecontroleerd.

Advanced Niveau Modules

Het Advanced niveau heeft drie modules:

  • Test Manager
  • Test Analyst
  • Technical Test Analyst

Voor elke module is er een specifiek examen en certificatie beschikbaar.

Wanneer een tester succesvol gecertificeerd is voor alle drie modules, kan hij het “Full Advanced” certificaat aanvragen.

 

Wat zijn de instapcriteria?

Om het Advanced niveau certificaat te verkrijgen moeten de kandidaten het Foundation certificaat hebben en voldoende praktische ervaring kunnen voorleggen.

Welke niveaus zijn er beschikbaar na Advanced?

Houders van een Advanced certificaat kunnen zich daarna certificeren op het Expert niveau (zie hieronder). Dit alles wordt ondersteund door de ISTQB® Glossary.

 

Welke vaardigheden moet een Advanced niveau individu bezitten?

Een individu met een Advanced Niveau certificaat heeft het breed begrip van testen van Foundation niveau uitgebreid zodat hij/zij de rol van Test Manager of Test Analist kan uitvoeren.  Test Analist vaardigheden kunnen verder uitgebreid worden in de rol van Technical Test Analist.

Het Advanced Niveau vormt een platform waarop verdere kennis en vaardigheden van het Expert Niveau bouwen. Bijvoorbeeld kan een Advanced Test Manager zijn/haar test carriëre verder verdiepen in Expert Niveaus in test management of het verbeteren van het test process.

Personen die een ISTQB® Advanced Niveau Certificaat hebben mogen het acroniem van hun certificaat gebruiken: CTAL-TM, CTAL-TA, en CTAL-TTA.

Personen die alle drie Advanced niveau certificaten bezitten, kunnen het Full Advanced certificaat aanvragen.